ارائه « قانون اساسی نوین ایران» در واشنگتن

ارائه « قانون اساسی نوین ایران» در واشنگتن

وفا آذربهاری – در کنفرانسی در واشنگتن دی سی پایتخت آمریکا، پیش‌نویس پیشنهادی «قانون اساسی نوین ایران» ارائه شد. این کنفرانس در دو سالن مختلف در کنگره آمریکا از سوی « کنگره ملی ایرانیان» به ریاست امیرعباس فخرآور روز چهارشنبه، ۱۷ مه، برگزار شد.

کنفرانس با سرود ملی آمریکا و سرود «ای ایران» آغاز به کار کرد و با عنوان «گفتمان قانون اساسی» در سه نشست مختلف و به زبان انگلیسی ادامه یافت.

نشست اول : «برابری‌طلبی و آزادی ادیان» در «قانون اساسی نوین ایران»

در نشست نخست که به «برابری‌طلبی و آزادی ادیان»اختصاص داشت، کشیش رسول حیدری، ربای آوی های رحیمی و کشیش سعید عابدینی، با تاکید بر اینکه «ایرانیان خدای مهربان را قبول دارند» از تاریخچه ۲۷۰۰ ساله ایرانیان یهود و افزایش گرایش به مسیحیت در ایران گفتند. ربای رحیمی بر «برادری و برابری» تاکید کرد و کشیش حیدری در« گفتمان قانون اساسی» گفت: «هیچ مذهبی نباید حاکم باشد».

در حالی که سیاست‌های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران به‌خصوص در سوریه، از سوی این چهره‌های مذهبی زیر سئوال رفت، کشیش عابدینی با استقبال از حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید، و تاکید بر تغییر رژیم در ایران گفت: « با عشق می‌توان دنیا را تغییر داد».

پیام صوتی ارژنگ داوودی

در ادامه‌ی نشست، پیام صوتی ارژنگ داوودی، زندانی سیاسی، پخش شد. ارژنگ داوودی ضمن «تاریخی» خواندن این کنفرانس، نوشتن قانون اساسی را «امری به ناچار و به درستی» توصیف کرد و بر نوشتن قانون اساسی« دمکراتیک و پیشرفته» تاکید نمود.

نشست دوم: « تروریسم و قانون اساسی»

نشست دوم ، با موضوع « تروریسم و قانون اساسی» با حضور دادستان کل پیشین اوکراین (اسویاتو سلاو پیسکون)، معاون دادستان کی‌یف پایتخت اوکراین (ویتالی باهانتس)، ولید فارس کارشناس امور تروریسم و خاورمیانه که مدتی مشاور دونالد ترامپ بوده است، به همراه کلر لوپز مدیر مرکز تحقیق و تحلیل مرکز سیاست امنیت در آمریکا، بر این موضوع تاکید کردند که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تروریسم ترویج شده است. کلر لوپر با خواندن قسمت‌هایی از قانون اساسی کنونی ایران گفت: وظیفه ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامل جهاد در راه خدا و گسترش حاکمیت قانون خدا در سر تا سر جهان هم می‌شود . به گفته‌ی کلر لوپز، حزب‌الله در آمریکا سلول دارد و منتظر فرمان از تهران است.

ترنت فرانکس نماینده کنگره آمریکا در«گفتمان قانون اساسی»

قبل از پایان بخش اول کنفرانس، ترنت فرانکس نماینده کنگره آمریکا، ابراز امیدواری کرد، که گروه‌های مخالف رژیم تهران ، بعد از سرنگونی حکومت، داوطلبانه دور هم جمع‌شوند  و با هم همکاری کنند.

امیر عباس فخرآور: توماس جفرسون در دوران نوجوانی قهرمان زندگی زندگی‌ام شد

در ادامه، امیرعباس فخرآور، با بیان اینکه زندگینامه توماس جفرسون را در دوران نوجوانی خوانده ، و از آن زمان جفرسون قهرمان زندگی وی شده است، گفت: «قوی بودن آمریکا ریشه در قانونمندی آن دارد نه داشتن بمب اتم» . فخرآور با تاکید بر اینکه در دوره مشروطیت «مسیر قانون اساسی را اشتباه رفتیم»، افزود: «ما بحث قانون اساسی را در جامعه ایرانی باز می‌کنیم ». وی با بیان این موضوع که «چه ایرادی دارد برای آینده آماده باشیم؟… برای جنگ از ما اجازه نمی‌گیرند» دو اصل قانون اساسی نوین را، در عدم نهادینه شدن قدرت در گروهی خاص، در کنار بیرون گذاشتن مذهب از قانون عنوان کرد.

فخرآور خواهان آن شد که اپوزیسیون یک «نقشه راه» برای خود مشخص کند، و «صدها قانون اساسی پیشنهادی» بنویسند. امیرعباس فخرآور انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران را «سیرک انتخاباتی رژیم »خواند و گفت: با آگاهی این کنفرانس « گفتمان قانون اساسی» را پیش از انتخابات برگزار می‌کند.

نشست سوم : ارائه « قانون اساسی نوین ایران» با حضورنماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

در نشست پایانی این کنفرانس، کنت کتزمن، تحلیلگر ارشد مرکز پژوهشی کنگره آمریکا، نورالدین پیرموذن (نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی)، حسین‌بُر(از فعالین بلوچ)، غلام ترشیزی (از فعالین سیاسی) و امیرعباس فخرآور حضور داشتند، و پیش‌نویس پیشنهادی «قانون اساسی نوین ایران» را ارائه کردند. همچنین قسمت‌هایی از این قانون اساسی خوانده و به بحث گذاشته شد. کنفرانس طبق اعلام قبلی در ساعت پنج و نیم بعد از ظهر به پایان رسید. برگزارکنندگان اعلام کردند که مردم می‌توانند نظرات و پیشنهادات خود را از طریق وبسایت کنگره ملی ایرانیان اعلام کنند.

ارکان «قانون اساسی نوین ایران»

«قانون اساسی نوین ایران بر اساس « سه رکن اصلی دولت، کنگره و دادگستری» تنظیم شده و در هفت صفحه ارائه شده است. بر اساس اصل دوم این قانون، محدودیتی برای نوع حکومت آینده ایران تعیین نشده ، و از اشکال «جمهوری و یا پادشاهی مشروطه» سخن رفته است. همچنین حکومت آینده ایران  که تأکید شده است بر اساس «سه رکن اصلی دولت ، کنگره و دادگستری» تشکیل می‌شود، با «رای مستقیم مردم ایران انتخاب می‌شود.»